miercuri, 26 martie 2008

Vox-pop-Totul e pe bani

In urma afirmatiilor facute de Basescu conform carora jurnalistii sunt niste tonomate, fiecare, indiferent de varsta, sex sau religie a avut ceva de zis. Nu e prima data cand presedintele ii jigneste pe jurnalisti, chiar nu conteaza daca le numeste pe fete “pasarici” poate tocmai datorita functiei pe care o detine Fara a conta subiectele tratate, personajele despre care scriu, cert este ca majoritatea considera ca jurnalistii nu sunt altceva decat niste interesati care scriu articolele in functie de banii primiti. Cu cat li se ofera mai multa mita, cu atat prezinta personajele intr-o postura placuta, laudabila chiar. Daca lasi totul la voia intamplarii a doua zi vei fi stupefiat de ceea ce s-a scris despre tine, cel putin asta este parerea unor oameni care discutau pe aceasta tema in tramvai.. Am evitat sa le spun ca sunt pe punctul de a termina Facultatea de Jurnalism tocmai pentru a nu le influenta in vreun fel parerea. Discutia avea loc intre trei persoane de gen feminin de 25, 30 si respectiv 40 de ani.
Femeia de 30 de ani : « In ziua de azi toti procedeaza la fel, le dai bani, sunt de partea ta, nu le dai…e riscul tau. Nu e doar in lumea asta, a jurnalistilor, ci peste tot. Nu vezi ca in ziua de azi daca nu dai bani, nu te baga nimeni in seama? Daca vrei sa scrie despre tine de bine platesti, daca vrei sa mergi la doctor platesti, daca vrei sa iei examene la fel..Totul e pe bani"

Femeia de 40 de ani: “Da, asa e..Ca bine au facut atunci jurnalistii cand nu l-au mai bagat in seama pe Basescu si el si-a cerut scuze. Pai daca nu ar fi ei, cum ar mai sti lumea cu ce se ocupa el? De parca e cineva atat de interesat. Dar cand l-au vazut ca a si baut si nu stiu ce a mai facut si au scris si au aratat imagini, iaca nu i-a mai convenit ca na.."

Fata de 20 de ani: “Pai acum iar si-a luat-o Basescu in cap si ii vorbeste de rau. N-ati vazut cum le vorbea fetelor? Pasarici si alte alea..pai daca eram jurnalista si imi zicea asa nici ca mai scriam despre el vreodata. Daca e presedinte nu inseamna ca poate sa te faca oricum. In cazul lui nu cred ca ar fi cineva care sa accepte bani pentru a-l ridica in slavi ca el imediat le-ar zice tuturor ca a mituit jurnalistii la ce boala are pe ei”.

Niciun comentariu: