miercuri, 12 martie 2008

Love me if you dare (Jeux d' enfants)

LoLove me if you dare ( Jeux d' enfants)Regia : Yann Samuell
Produs de : Artemis Productions
Gen: Drama , romantic
Durata: 93 minute
Distributia: Marion Cotillard, Guillaume Canet
Premii: Jury Award 2004

"Love me if you dare" spre deosebire de alte comedii exploreaza dragostea ca una potential distructiva. Intregul film este despre un joc intre cele doua personaje principale Julien si Sophie, joc inceput in perioada copilariei, avand ca principala "unealta" o cutie foarte colorata. Pentru a o pastra, unul dintre ei trebuie sa duca la bun sfarsit o provocare propusa de celalalt. Totul incepe cu un pariu nevinovat care sa il faca pe Julien sa uite ca are o mama bolnava, iar Sophie sa uite ca ei sunt tratati ca niste amarati de polonezi la scoala.
Odata cu maturizarea lor, cei doi nu se schimba absolut deloc, doar ca jocul lor plin de provocari poate face mai mult rau si implica mai multe persoane din jurul celor doi.
Isi creaza tot mai multe obstacole intre ei, se iubesc, dar prefera sa pastreze o prietenie platonica, chiar daca asta inseamna ca vor urma ani in care nu se vor vedea si nu isi vor vorbi deloc. Deveniti adulti, cei doi se casatoresc cu persoane diferite , fara a uita vreo clipa unul de celalalt. In clipa revederii, jocul reincepe,devenind din ce in ce mai intens.
Dupa zece ani in care nu s-au vazut, Sophie si Julien isi impun alte obstacole, dragostea lor fiind tot mai mare, dar, in acelasi timp, nu sunt dispusi sa renunte la joc. Finalul filmului este deschis, ni-i arata batrani, la un azil, dar practicand acelasi joc. Se saruta, peste ei curge ciment, iar deasupra ramane cutia -"unealta jocului". Nu aflam insa daca acela este momentul in care au murit sau traiesc in continuare in azil.
Filmul evidentiaza la inceput modul in care erau tratati polonezii, deviind apoi spre o poveste de dragoste care nu ia sfarsit. Punctele forte sunt acele in care personajele principale se revad dupa ani in care nu si-au vorbit, fiind dispusi- dincolo de legaturile create in tot acest timp- sa isi continue jocul.

Niciun comentariu: